Nefit Blog | ‘Recycle-bonus’ bij inruil oude cv-ketel

‘Recycle-bonus’ bij inruil oude cv-ketel

september 11, 2019 Duurzaam Nieuws Toon alles

Wie dit najaar zijn oude cv-ketel inruilt voor een duurzame oplossing, ontvangt van Nefit Bosch een recycle-bonus die kan oplopen tot 375 euro. Daarnaast is er ook een recycle-service voor oude cv-ketels. Deze kunnen voor 95% worden gerecycled en hergebruikt. Met de actie willen we het belang van duurzame keuzes onderstrepen.

Hoe duurzamer, hoe hoger de bonus.

Bij aanschaf van een Nefit warmtepomp of zonneboiler kan de consument een voordeel tegemoet zien vanaf 75 euro, oplopend tot 375 euro voor een duurzame installatie. Wie geen oude ketel heeft om in te ruilen, kan evengoed aanspraak maken op het tijdelijke actievoordeel. De consument kan na aankoop zelf de recycle-bonus aanvragen op www.nefit-bosch.nl.

Recycling-service

Jaarlijks worden in Nederland een kleine 400.000 cv-ketels afgedankt. Met de recycle-service bieden we de mogelijkheid om oude cv-ketels verantwoord te laten recyclen. De oude ketels worden bij de installateur ingezameld. In het recycle-centrum worden de verschillende materialen machinaal gescheiden. Ze worden vervolgens als tweedehands grondstof gebruikt voor de productie van allerlei nieuwe producten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan auto-onderdelen en straatmeubilair. Zo wordt tot 95% van het materiaal teruggewonnen en hergebruikt.

Certificering

Voor de recycle-service werken we samen met een gecertificeerde partner, Riwald Recycling BV. Daarmee is een hoog kwaliteitsniveau verzekerd voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik. Gecertificeerde bedrijven als Riwald worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Door volledige transparantie is het uitgesloten dat aan de regels wordt getornd.

CO2-neutraal in 2020

Ook internationaal streeft Bosch naar een duurzame toekomst. Zo wil het concern als eerste industriële onderneming in een jaar tijd volledig klimaatneutraal zijn. Vanaf 2020 zullen de meer dan 400 vestigingen van Bosch overal ter wereld geen CO2-voetafdruk meer achterlaten. Het concern steekt bovendien ook miljoenen extra in duurzame technologieën, zoals warmtepompen, waterstoftechnologie en Internet of Things.

Energieprestaties en geluidseisen

19 mei 2020
Nefit Bosch
Eerder verschenen op Gawalo.nl – Vragen over warmtepompen: energieprestaties en geluidseisen Nu de warmtepomp steeds
> Lees meer

Terugverdientijd en koelen

19 mei 2020
Nefit Bosch
Eerder verschenen op Gawalo.nl - Vragen over warmtepompen terugverdientijd en koelen Nu de warmtepomp steeds
> Lees meer