Nefit Blog | De energie van … Patrick Helsdingen

De energie van … Patrick Helsdingen

april 25, 2019 De energie van Techniek Toon alles

Zijn grote passie zijn de grote industriële ketels met veel techniek erin. Vooral WKK’s, waarin motoren- en generatortechniek worden gecombineerd. Met zijn werk is hij daar dag in dag uit mee bezig. Nefit sprak met Patrick Helsdingen, service monteur bij Bosch Thermotechniek Nederland.

Inmidddels werkt Helsdingen al vijftien jaar voor Bosch Thermotechniek, maar ooit is hij als uitzendkracht binnengewandeld. Dat het bedrijf deel uit maakt van het grote, wereldwijde Bosch-concern maakt dat hij het ene moment een grote installatie in een fabriek of warmtecentrale regelt, en het andere moment kennis kan uitwisselen met collega’s in Duitsland of België.

Van ketels tot WKK’s

‘Ik heb een vaste groep van vijf collega’s en samen vormen wij het Bosch Service Team’ vertelt Helsdingen. Zij verzorgen alle service en onderhoud voor de klanten in industrie en utiliteit. Van aluminium en gietijzeren Bosch-ketels met groot vermogen tot WKK’s en complete oplossingen voor stadsverwarming en bioafvalcentrales. ‘Het compleet van nul af aan opbouwen van een 12-cylinder WKK-systeem in Wildlands Emmen vond ik een prachtig project’ blikt Helsdingen terug. Ook de installatie van reusachtige Bosch-ketels in de hulpwarmtecentrale van het warmtenetwerk in Lent wordt genoemd. Het volledig strippen van een installatie, het doen van alle onderhoud en alles weer heel secuur in elkaar zetten. En dan weer starten, zien dat ales weer als een zonnetje draait en weten dat de klant tevreden is gesteld.

Energietransitie

De komende decennia is de energietransitie dé grote uitdaging voor klanten. Elektrificering van processen en/of het gebruik van groene gassoorten in de industrie? De opkomst van warmtenetten? Volgens Helsdingen gaan we het allemaal meemaken. ‘Wij hebben oplossingen in huis die daarvoor kunnen worden ingezet. Ook voor mij persoonlijk zijn al die ontwikkelingen een enorme uitdaging. Ik ben dan ook nog lang niet uitgekeken op dit boeiende vakgebied’ sluit Helsdingen af.

Bron: Warm Nederland februari 2019

De juiste warmtepomp en opstelplaats binnen- en buitenunit

19 mei 2020
______________
Nu de warmtepomp steeds meer terrein wint, komen er steeds meer vragen los. Niet alleen
> Lees meer

‘Recycle-bonus’ bij inruil oude cv-ketel

11 september 2019
Nefit Bosch
Wie dit najaar zijn oude cv-ketel inruilt voor een duurzame oplossing, ontvangt van Nefit Bosch
> Lees meer