Nefit Blog | Cv-installateurs en airconditioning?

Cv-installateurs en airconditioning?

juni 4, 2021 Nieuws Toon alles

Door het toenemend aantal mensen dat thuiswerkt, is er een enorme groei te zien in de vraag naar split- en multisplit-aircosystemen. Omdat steeds meer woningen gasloos worden gebouwd zijn zowel warmtepompen, als lucht/lucht-systemen, zoals airconditioners, in opmars. Consumenten met vragen over de installatie van deze systemen gaan vaak te rade bij hun vaste cv-installateur. Als  installateur kun je hiermee een nieuwe extra markt bedienen.

Enorme vraag

Door de enorme vraag naar split- en multisplit-aircosystemen, weten aircoinstallateurs vaak niet meer hoe ze al het werk gedaan moeten krijgen. Hierdoor onstaat er ruimte voor andere aanbieders, zoals cv-installateurs. Installateurs weten dat we in de toekomst van het gas af moeten en richten zich steeds vaker op warmtepompen en nu ook op airconditioningsystemen. Daarnaast is te zien dat de energietransitie de vraag naar integratie van warmte- en koude-opwekking binnen één systeem zal aanwakkeren.

F-gassenservice

De installateurs die zich bezighouden met split- en multisplit-aircosystemen en warmtepompen voor de woningbouw hebben een F-gassencertificaat nodig. Met een F-gassencertificaat in categorie 2 mogen installateurs werken aan installaties met een koudemiddelinhoud tot maximaal drie kilogram. Dat is voldoende voor het plaatsen van split- en multisplit-aircosystemen, maar ook voor het plaatsen van vrijwel alle warmtepompen in de woningbouw. Ben je niet gecertificeerd, dan kun je ook gebruik maken van de Nefit Bosch F-gassen service. Bij de F-gassenservice sluit een specialist van Nefit Bosch de door de installateur aangelegde koudemiddelleidingen aan op de binnen- en de buitenunit.

Ook BRL100-certificering

Als installateur heb je ook de BRL100-certificering nodig. Deze certificering is gekoppeld aan het bedrijf. Deze certificering is bijvoorbeeld nodig om koudemiddelen te kunnen inkopen bij de groothandel.

Airconditioners van Nefit Bosch
De Climate 3000i en 5000i airconditioners van Nefit Bosch zijn bij uitstek geschikt voor woningen en kleinzakelijke toepassingen. Ze kunnen zowel koelen als verwarmen. Het systeem bestaat uit een binnen- en buitenunit en is afhankelijk van de behoefte beschikbaar in verschillende vermogens en combinaties. Met de airconditioners van Nefit Bosch kan daarmee worden ingespeeld op nagenoeg iedere situatie. Nu exclusief verkrijgbaar via Rensa en Gafco.

Monumentale boerderij van gas los en fors energiezuiniger

14 juni 2021
Nefit Bosch
Een monumentale woning toekomstbestendig en flink energiezuiniger maken met respect voor de cultuurhistorische waarde. Om
> Lees meer

Vervanging collectieve installatie in woonzorgcomplex Zwartsluis

11 juni 2021
Nefit Bosch
De Schans is een locatie in Zwartsluis, waar woonzorggroep IJsselheem senioren en mensen met dementie
> Lees meer