Zo goed als de monteur

4 oktober 2018
Nefit Bosch
Een cv-ketel functioneert pas écht goed wanneer een vakman hem installeert en onderhoudt. Consumenten zijn zich daar vaak niet goed van bewust.
> Lees meer

Elektrificering

17 september 2018
Tjerk Christenhusz
De elektrakabel wordt steeds belangrijker in de Nederlandse huishoudens. Dat betekent ook dat de klassieke installateur zijn focus zal moet gaan verleggen, om te voldoen aan de technische vragen van consumenten.
> Lees meer

Waarom we moeten inregelen

14 september 2018
Patrick Stuut
Het gros van de verwarmingsinstallaties wordt niet waterzijdig ingeregeld. Hierdoor gaat niet alleen rendement verloren, maar kunnen ook comfortklachten ontstaan.
> Lees meer

Vervangen, verduurzamen, 100% duurzaam

14 september 2018
Nefit Bosch
Hoe gaan we in Nederland de 7 miljoen op het aardgas aangesloten woningen verduurzamen? Moet het 100% duurzaam, hybride, of is gas voorlopig nog een legitieme keuze?
> Lees meer

Nooit meer loeiende radiatoren

14 september 2018
Gerard Slinkman
'De radiatoren blijven lauw’ is een veelgehoorde opmerking bij lagetemperatuurverwarming. Een een mooie kans voor de installateur om zijn toegevoegde waarde te laten zien.
> Lees meer

Veiligheid rookgasafvoer

14 september 2018
Rob Haarman
De rookgasafvoer kan een grote bron vormen van onveilige situaties rondom een cv-ketel. De installatiebranche heeft haar voorkeur uitgesproken voor een concentrische rookgasafvoer. Waarom?
> Lees meer