Negen trends voor 2019

7 december 2018
Nefit Bosch
Warmtepompen, een groeiende aandacht voor veiligheid, comfort en rendement van cv-installaties, het tekort aan vaklui. 2019 wordt een jaar vol keuzes en uitdagingen voor elke installateur. We zetten negen belangrijke trends op een rijtje.
> Lees meer

Zo goed als de monteur

4 oktober 2018
Nefit Bosch
Een cv-ketel functioneert pas écht goed wanneer een vakman hem installeert en onderhoudt. Consumenten zijn zich daar vaak niet goed van bewust.
> Lees meer

Elektrificering

17 september 2018
Tjerk Christenhusz
De elektrakabel wordt steeds belangrijker in de Nederlandse huishoudens. Dat betekent ook dat de klassieke installateur zijn focus zal moet gaan verleggen, om te voldoen aan de technische vragen van consumenten.
> Lees meer

Waarom we moeten inregelen

14 september 2018
Patrick Stuut
Het gros van de verwarmingsinstallaties wordt niet waterzijdig ingeregeld. Hierdoor gaat niet alleen rendement verloren, maar kunnen ook comfortklachten ontstaan.
> Lees meer

Vervangen, verduurzamen, 100% duurzaam

14 september 2018
Nefit Bosch
Hoe gaan we in Nederland de 7 miljoen op het aardgas aangesloten woningen verduurzamen? Moet het 100% duurzaam, hybride, of is gas voorlopig nog een legitieme keuze?
> Lees meer

Nooit meer loeiende radiatoren

14 september 2018
Gerard Slinkman
'De radiatoren blijven lauw’ is een veelgehoorde opmerking bij lagetemperatuurverwarming. Een een mooie kans voor de installateur om zijn toegevoegde waarde te laten zien.
> Lees meer